Esi virtuvē! Pavāra profesija – viegli vai grūti?

Meistarklases mērķis:

- sniegt informāciju par studiju iespējām pavāra profesijas apguvē Latvijā un citās valstīs

- uzzināt par vietējo un sezonālo produktu lietošanu veselīga uztura gatavošanā

- praktiski darbojoties virtuvē, mācīties gatavot veselīgas uzkodas

Veiksmīga pilnveidotā mācību satura un pieejas īstenošana balstās uz skolotāju Jura Karakona un Anitas Miķelsones savstarpējo sadarbību un kopīgu darba plānošanu.


Upeslejas internātpamatskolas –rehabilitācijas centra absolvents Juris Dička, Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas audzēknis, kurš pirms četriem gadiem pirmo reizi tehnikuma vēsturē iesaistījās darba vidē balstītās mācībās, 28.novembrī 2018.gadā vadīja ēst gatavošanas meistarklasi, kur 7.-8.klases skolēni spēja praktiski radīt sev un sabiedrībai vajadzīgus produktus.


Pavārs gatavo un noformē dažādas sarežģītības ēdienus, ievērojot ēdienu gatavošanas tehnoloģiju, uzņēmuma paškontroles sistēmas prasības un racionālu visu resursu apriti, nodrošina ražošanas tehnoloģiskā aprīkojuma sagatavošanu un lietošanu darbā, izvērtē izejvielu, starpproduktu un gatavo ēdienu kvalitāti. Pavārs
strādā uzņēmumos, kas nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu.

Ēdināšanas pakalpojumu speciālisti ir ļoti vajadzīgi Latvijā.