Portugāļu nacionālie ēdieni un Speķa pīrādziņi

Portugāļu nacionālie ēdieni un Speķa pīrādziņi

Kā teikā vai pasakā! Mums ir visas iespējas nogaršot to, ko ļaudis ceļ galdā aiz trejdeviņiem kalniem un trejdeviņām jūrām. Gastronomiskais tūrisms ir iespējams arī, neizbraucot no valsts un nepārkāpjot savas virtuves robežas. Vajag tikai gūt iedvesmu, apbruņoties ar drosmi un izejvielām. Un kulinārā avantūra var sākties!

Mērķis:

  • Tikšanās ar meiteni no Portugāles Upesleju pamatskolā 02.10.2019.
  • Iepazīt dažādu valstu nacionālos ēdienus.
  • Aiz katra lieliska ēdiena ir lielisks cilvēks. Tas skan ļoti portugāliski. Tam piekritīs katrs, kas viesojies šajā valstī un baudījis tās viesmīlību.
  • Katra recepte - tas taču ir stāsts no cilvēces vēstures, no tautu pieredzes, no personiskajiem iespaidiem, atmiņām, sapņiem.

Ko celt galdā Latvijas dzimšanas dienā?
2019.gada 13.novembrī kopīgi ar draugiem no Turcijas, Portugāles un Āfrikas gatavojām „Speķa pīrādziņus”.
Ceptās maizītes smarža apņēma visu skolu, un ir tik grūti atturēties, lai nepaņemtu vēl vienu, vēl vienu un vēl vienu svaigi izcepto, silto pīrādziņu!
Svaigi smaržojošās maizītes dos prieku un īpašo svētku sajūtu.

Ēdiens ir jābauda kopā ar ģimeni un draugiem.
Lai jums visiem gaiši šie svētki!
2019.gada 13.novembrī.

Skolotāja Anita Miķelsone